SMILK – del 1

SMILK – Del 1

ServiceShowets føljetonvideoer om SMILK modellen er nu nået til det første rigtige afsnit. Daniel og Michael vil i dette afsnit koncentrere sig om målgrupper. De har valgt at tage den i en anden rækkefølge end man plejer at gøre. De starter med at kigge på bilernes målgruppe, grundet at det er yderst vigtigt når man skal købe en bil.

Daniel har købt en Skoda Octavia Combi – Hvilket vil sige at det er stationcar udgaven. Michael har leaset en BMW 330i. Én har valgt at købe en bil og én har valgt at lease.

Hvorfor har Michael valgt at lease en bil?

“Der er flere grunde til at jeg har valgt at lease bilen. 1, det har jeg gjort længe det er min tredje bil i streg. Jeg har rigtig gode erfaringer med det. Der er ikke rigtig noget arbejde ved at lease. Når den skal til service, tjek osv. så er det ikke noget jeg skal betale ekstra for eller noget ekstra jeg skal sørge for. Denne her har vi leaset i 36 måneder, hvor vi så kan afleverer den tilbage uden det koster andet end et nyt indskud på en ny bil. De sidste par gange har de valgt at forlænge leasingperioden og så får man et nyt tilbud og kan egentlig bare køre videre derfra”.

Hvorfor valgte Daniel at købe en bil?

“Jeg har valgt at købe en bil, fordi jeg blev træt af at den var dyr i driftomkostninger. Jeg valgte ikke at afprøve nye former for betalingsmetoder, men blot at købe noget nyt. Så det er stadig mig der står for vedligeholdelse osv. Men jeg ved at jeg skal have denne bil i mindst 10 år. Så jeg har stillet mig tilfreds med den udstyrspakke der er og det Skoda kunne levere på nuværende tidspunkt. Og det tænker jeg det kan holde i en lang årrække”.

Hvad er forskellen på Michael og Daniels lyst til hhv. at købe og lease?

Det interessante her er at Daniel og Michael er som hovedmålgruppe den samme. De er i slutningen i 30’erne. De er begge undervisere på et erhvervsakademi og så begynder der at være nogle forskelle. Michael elsker biler og ser Le Mans samt Formel 1. Daniel ser Tour de France og der er Skoda sjovt nok hovedsponsor. Daniel har små børn, Michael har ingen børn. Derfor er det andre kvaliteter der kommer til at fylde noget her. For Daniel er tidshorisont vigtigt. Daniel har valgt at lave et billån der løber over 7 år. Michael elsker Gadgets, det betyder meget for ham at  have en bil med spændende gadgets.

Se hele føljetonvideoerne her eller dyk ned i hvert afsnit:

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.