Ugen der gik

Ugen der gik

Vi skal kigge på Minervamodellen, STP, Markedsføringplan og skægvækst.

Minervamodellen

Det er lidt svært at finde frem til oprindelsesudgivelsen. Minervamodellen er en model som er lidt tilbage i tiden, men den danske forfatter og sociolog, Henrik Dahl har genudgivet en udgave af modellen i 1997 i bogen “Hvis din nabo var en bil“. Minervamodellen er i princippet en traditionel model der er opbygget i et diagram, hvor man har 2 akser. På y-aksen har en overgang fra moderne til traditionel og fra X-aksen har man en overgang fra materialistisk til idealistisk. Meget kortfattet går det ud på at man smider folk i “kasser” inden for de fire forskellige felter. Hvis man ikke klart kan definere hvor segmentet hører til, så kan man putte det ind i midten til det grå segment. Det grå segment dækker 10% af den danske model har man estimeret. Minervamodellen kan hjælpe til at man kan se, hvad er det for nogle karakteristika vores kernemålgruppe har?

Uddybelse af STP/SMP

Man skal først og fremmest finde ud af hvem man selv er, hve, vil v i gerne henvende os til? Hvordan gør vi det og hvordan finder vi frem til hvem konkurrenterne er? STP bliver ikke uddybet i denne video, er du interesseret i at høre mere om STP, så se endelige denne video.

Markedsføring og markedsføringsplanen

ServiceShowet har en hel video om markedsføringsplanen. Ugens spørgsmål til ServiceShowet lyder: “Hvordan bruger man sin markedsføring til at tiltrække kunder?”

Det er et meget stort spørgsmål. Det første svar der kommer fra ServiceShowet kontant er, at hvis man er i tvivl om hvorvidtmarkedsføringen kan tiltrække kunder, så har man muligvis lavet den forkert markedsføring. Man laver sin markedsføring i forhold til det segment du gerne vil tiltrække. Først og fremmest kan det opsættes på denne simple måde:

  1. Vi skal lave noget der vækker nogle værdier hos dem vi skal ramme
  2. Find e rigtige kanaler
  3. Sørg for prisen matcher det som vores målgruppe er villig til at betale

Se hele videoen og find ud af, hvad skægvækst har med denne video at gøre 🙂

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.