Konkurrenter er ikke interessenter

Konkurrenter er ikke interessenter

Michael fortæller videre om interessenter. En typisk misforståelse er at en konkurrent er en interessent fordi man tænker at en konkurrent har en interesse i virksomheden. I forhold til en interessent er det vigtigt at man ser på forholdet mellem virksomhed og interessenter. I forhold til virksomhed A og B der er et hårdt konkurrenceforhold og de handler ikke med hinanden, de vil bare gerne jorde deres konkurrent.

Da der ikke sker nogle udveksling (bytteforhold), ergo så kan konkurrenter ikke ses som interessenter, da naturlig udvekslingforhold er afgørende for at være interessent.

Der er undtagelser

Der er nogle tilfælde hvor en konkurrent godt kan være en interessent. F.eks. Virksomhed B kan godt være en interessent til Virksomhed A, hvis virksomhederne handler med hinanden. Men her skal man være opmærksom på, at det ikke er som konkurrenter de er interessenter. De er interessenter fordi de er kunde og leverandør til hinanden.

Hvis Virksomhed A og Virksomhed B går i gang med at producere et produkt sammen gennem en joint venture. Virksomhed A og B danner en virksomhed sammen og ejer begge en andel af virksomheden, så kan de blive interessenter. Konklusionen er at konkurrenter godt kan blive hinandens interessenter, men vil blive det i en anden form end konkurrenter. Hvis du har glemt hvad interessenter er, så har Michael fra ServiceShowet lavet en rigtig fin video omkring Økonomi og organisation.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.