Ideate – Design Thinking

Ideate – Design Thinking

Find på vanvittige ideer! Vanvittige ideer er rigtig gode for dér opstår der noget helt unikt. Derfor skal du have skabt denne idé. Det er nu man skal igang med at ideudvikle. På nuværrende tidspunkt har man ligesom fundet ud af, hvad vil folk have? Hvordan kan vi definere dette behov? Det er i denne fase hvor man skaber idéen udfra de tidligere faser. I ideate fasen går man igang med at lægge idéer på bordet. Man prøver at komme op med vanvittige idéer. Det er her man kan bruge værktøjer som brainstorming, Mindmapping, cardsorting osv. hvor der kan opstå nogle spændende løsninger på det problem man har fastsat.

Eksempel om Michellin

I sin tid skulle Michellin finde ud af hvordan man sælger flere dæk. Hvordan sælger man flere dæk? Det gør man ved at få flere folk til at køre mere. Hvordan får man flere folk til at køre mere? Det gør man ved at give dem noget at køre efter. Derfor fandt de ud af at vi laver Michellin guiden, for så får vi folk til at køre efter fornemme restauranter. Det er jo en vanvittig ide at have, hvis du er dækproducent, så har madoplevelser jo ikke noget med biler at gøre. Det her er et rigtig godt eksempel på ideate.

Det første step er at smide de her vanvittige ideer på bordet og derefter kan man naturligvis sortere i dem. Hvad kommer idéen til at koste? Hænger den sammen med virksomhedens vission? Hvad er ROI på ideen? mm.

Man skal altid finde ud af om ideen er realisertbart. Endnu et kort eksempel er da Google besluttet at kortlægge hele verdenen og køre rundt og filme det hele. Det er også en vanvittig ide, men den lykkedes og det er noget vi bruger rigtig meget idag.

Husk at se de andre videoer ServiceShowet har lagt op med Design Thinking.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.