Free Rice – Et “Feel good” læringsspil

Free Rice – Læringsspil

Så blev det tid til at beskrive endnu et digitalt værktøj, valget faldt på www.freerice.com, som du også kan læse mere om på vores Digitale tools side.

Free Rice – Læringsspil er et fantastisk initiativ som er lanceret af FN’s Fødevareprogram. Spillet blev lanceret for første gang 7. Oktober 2007 af John breen. Sidenhen har spillet fået en makeover, og er nu endnu mere brugervenligt, men ånden i spillet er den samme – At samle ris til de fattige steder i verden. Selve ris-symbolet er blot et symbol på at der bliver samlet penge ind, pengene bruges også på andre ting end mad. Pengene bruges præcis lige dér hvor de gavner mest. Pengene kommer fra sponoserer, det er derfor gratis at spille for dig, du kan med god samvittighed bruge masse tid på spillet så du på den måde kan få samlet en hel del penge ind.

Om selve spillet

Meget kort fortalt, kan du klikke dig ind på FreeRice.com og begynde at spille. Hver gang du svarer korrekt på et spørgsmål, bliver der indsamlet 10 riskorn. Når du har svaret korrekt på 10 spørgsmål, har du fyldt en skål ris op. Spørgsmålene er naturligvis lavet ud fra nogle skolekategorier, derfor er spillet perfekt til brug i skolen. Du kan læse meget mere om kategorier, målgruppen og hvordan du kommer igang her.

Et læringsspil jeg gerne ville have udviklet

Dette er i korte træk et læringsspil jeg selv havde ønsket at få idéen til. Det er godt tænkt og spillet har 2 vigtige formål: At støtte udviklingslande samt give alle adgang til læring.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *